0 552 824 16 16
 İletişim          Popüler Ürünler

EVİNİZİN TARZINI YANSITACAK ANTRE DEKORASYONU NASIL OLMALIDIR?

inegöl Mobilya 16
EVİNİZİN TARZINI YANSITACAK ANTRE DEKORASYONU NASIL OLMALIDIR?
Misafirler evinize adım attığında mükemmel bir görüntüyle karşılamak için antre dekorasyonuna önem vermelisiniz. Unutmayın ki, ilk izlenim önemlidir. Evinizin şıklığını yansıtmak için önceliğiniz mükemmel bir girişe sahip olmaktır. Peki, evinizin dekorasyonunu yaparken girişi nasıl dekore etmeniz gerektiğinizi düşündünüz mü? Eğer bu konuyla ilgili bir fikir arıyorsanız, doğru yerdesiniz!
Şık ve düzenli bir dekorasyon, misafirlerinize harika bir görüntü sağlar. Ancak bundan da önemli bir durum var! Evinize her geldiğinizde içinizin sıcacık olmasını isterseniz, işe girişten başlamalısınız. Salonda ve diğer odalarda olduğu gibi burada da sizin tarzınız karşınıza çıkmalı. İster minimal ister şık ve gösterişli isterseniz gotik bir tarz yaratın. Antre için alacağınız ürünlerle istediğiniz stil, evinizin ambiyansını yansıtacak.
İçeriğimizde girişi düzenlemeniz için size detaylı bilgi vereceğiz. Alabileceğiniz ürünlerden düzen oluşturmak için ipuçlarını yazımızda bulabilirsiniz. Öyleyse, daha fazla beklemeden hangi mobilyaları kullanmanız gerektiğiyle içeriğimize başlayalım.

ANTRE MOBİLYALARI NELERDİR?

Öncelikle evinizin girişinde nasıl bir görüntü yaratmak istediğinizi iyi düşünün. Çünkü seçeceğiniz antre mobilyaları, buna göre tercih edilebilir. Bu mobilyaları tercih edip istediğiniz gibi bir dekorasyon oluşturmanız mümkün. Gelin, şimdi hangi mobilyaları alabileceğinize bakalım.

Ayakkabı Dolabı ve Portmanto

Portmanto, çok önceden kullanılan bir eşyaymış gibi izlenim yaratıyor. Doğrusu, eskiden girişlerde portmantonun kullanıldığı doğru. Bu mobilya, yeni nesil tasarımlarla birlikte hem ayakkabılık hem de askılık olarak dizayn edilebiliyor. Üzerinde aynı zamanda bir ayna da bulunabilir. Böylece ayakkabılarınızı ayakkabılığa yerleştirebilirsiniz. Mont, ceket, atkı, şapka gibi dışarıya çıkarken giyeceğiniz eşyaları portmantoya koymanız mümkündür. Evin girişini toparlaması açısından oldukça işlevsel bir mobilyadır.

Dresuar

Aslında dresuar sadece girişte kullanılan bir ürün değildir. Yabancı ev tasarımlarında salonda dresuar kullanıldığını görebilirsiniz. Bir nevi konsol ve vitrin şeklinde kullanılabilir. Türkiye’de daha çok dekoratif amaçlarla tercih ediliyor. Bazı ürünlerde aynası da bulunuyor. Çoğu zaman bir çekmecesi vardır. İnce ve uzun bacaklarıyla antrede güzel bir görüntü oluşturabileceğiniz mobilya çeşitlerinden biridir.

Askılıklar

Aslında portmantolar, askılık ihtiyacınızı karşılayan ürünlerdir. Ancak alandan tasarruf etmek için tek başına da askılık kullanma şansınız vardır. Yeni nesil askılıklar, antrenizde harika bir görüntü oluşturur. Özellikle kış mevsiminde palto, şemsiye, şal, şapka gibi ürünleri, buraya asabilirsiniz. Böylece evde daha derli toplu bir görüntü yaratmanız mümkündür.

Aydınlatma

Birçoğumuzun evinde kapılar direkt apartman koridoruna çıkıyor. Bu durum, girişin doğrudan ışık almamasına neden olabilir. Sorunun önüne geçmek ve antrenin daha geniş gözükmesi amacıyla aydınlatma kullanabilirsiniz. Eğer ev kendinize aitse bir tavan lambası çok şık duracaktır. Kiralıksa, ayaklı bir lambader veya abajur işinizi görür. Aydınlatmanın rengini, sarı ışıktan yana kullanırsanız daha hoş bir ambiyans ortaya çıkacaktır.

Bank veya Berjer

Antre denildiğinde ilk akla gelen bir bank veya berjer değildir. Ancak yeterli alana sahipseniz, almaktan çekinmeyin. Berjer, daha çok dresuarla birlikte kullanılır. Bankı hemen dresuarın ya da portmantonun yanına koyabilirsiniz. Uzun yoldan gelen misafirleriniz için ayakkabılarını çıkarırken harika bir dinlenme alanıdır. Tabii, bu durum sizin için de geçerli.

Ayna

Antreler için aynanın ayrı bir yeri olduğunu söylemeliyiz. Bazen ayna bu mobilyalarla birlikte gelebiliyor. Ancak belki de aldığınız portmantoyu aynasız alabilirsiniz. Bu nedenle ekstra ayna almaya ne dersiniz? Kapınızın yanında duran ayna, girişin bitmediğini, devam ettiğini hissettirir. Alanı daha geniş göstermek için kullanabileceğiniz bir eşyadır.

Aksesuar

Antrenin istediğiniz tarzı yaratması açısından aksesuarlar en büyük yardımcınızdır. Dışarıdan gelirken koyacağınız ıvır zıvırları düzenlemenin yanı sıra antreyi süsleyebilirsiniz. Ancak çok fazla abartmamaya dikkat edin. Bir veya iki aksesuar kullanmanız çoğu zaman yeterlidir. Vazoda bir çiçek, masa saati, bir biblo kullanabileceğiniz aksesuarlar arasında yer alabilir.

EN ŞIK ANTRE DEKORASYONU İÇİN İPUÇLARI

Antredüzeninin güzel olması için bazı konularda dikkatli olmanız gerekiyor. Evinizde şık bir giriş için size birkaç ipucu vereceğiz. Aşağıdaki listede yer alan püf noktaları okuyarak antrenizi oldukça şık hale gitmeniz mümkündür:
  • Antreyi adeta bir oda gibi saymalısınız. Çünkü evinizin ilk izlenimi oluşturuyor. Birçok kişi, maalesef bu detaya önem vermiyor. Bu alanda kişisel zevklerinizi yansıtmaya özen gösterin.
  • Ayakkabılığınızın yeterli kapasitede olması, dağınık bir görüntü yaratmamak açısından önemlidir.
  • Askı alanı ihtiyacınıza uygun olmalıdır. Geniş bir antreniz varsa, bir portmanto tercih edebilirsiniz.
  • Alanı daha geniş göstermek için aydınlatma ve ayna kullanmalısınız.
  • Evden çıkmadan önce kendinize son bir defa bakmak için ayna güzel bir seçenek. Ayrıca antrede ayna kullanmak, alanın daha geniş görünmesini sağlıyor.
Yukarıdakilere dikkat ederek güzel bir giriş yaratma şansınız vardır. Tabii, bu konuda duvarınızın da önemli olduğunu söylemeliyiz. Antrede kullanacağınız duvar kağıdının nasıl olması gerektiğini merak ediyorsanız, yazımızı okumaya devam edin.

ANTRE DUVAR KAĞIDI NASIL OLMALIDIR?

Girişte kullanacağınız renklerin daha soft olması bir şıklık yaratır. Genellikle antrede beyaz duvar kağıdı kullanmak tavsiye ediliyor. Bu duvara aile fotoğraflarını renkli çerçevelerde sergileyebilirsiniz. Beyaz duvar kağıdına eşlik edecek en güzel halı shaggy modeldir. Yere vazoda çiçek koyarak güzel bir bütünlük yakalamanız da mümkündür. Yani, antre dekorasyonunda sade bir seçim yapmak, çok daha şık bir görüntü sağlar.
Antrenin duvarlarında daha gotik bir tarz yaratmak istiyorsanız, daha natürel bir dokunuş yapabilirsiniz. Kırmızı tuğla duvar kağıdı, bu konuda tercih edebileceğiniz bir alternatiftir. Ahşabın sıcaklığı girişinize antrede mükemmel bir uyum sunar. Misafirlerinizi, bu sıcak atmosferle karşılamak için bu seçeneğin harika olduğunu söylemeliyiz.

ANTREDE HANGİ RENKLER TERCİH EDİLMELİDİR?

Antre dekorasyonu için en fazla tercih edilen renk, beyazdır. Sadeliğin şıklığı modern bir giriş oluşturmanızı sağlar. Düz beyaz renklerin yanında her renk aksesuarı kullanma şansınız vardır. Misafirlerinize daha modern bir görüntü yaratmak için seçiminizi beyazdan yana yapabilirsiniz.
Beyazdan daha farklı bir renk düşünüyorsanız, tercihiniz gri, turuncu veya sarı olabilir. Bu renkler, ortamın neşelenmesini sağlar. İlk etapta eğlenceli bir ortam yaratmak istiyorsanız bu renkler harikadır.
Girişte önemli olan nokta, girişin içinizi karartmamasıdır. Bunun için renkleri dengeli biçimde kullanmanız çok önemlidir. Örneğin; turuncu rengi kırmızıyla bütünleştirmeniz mümkündür. Girişte güzel bir bütünlük oluşturmak, içinizi ferahlatacaktır.
Kullanmamanız gereken antre rengi, mavi, lacivert gibi renklerdir. Doğru renk seçimini yaparak mükemmel bir giriş dekorasyonuna sahip olacaksınız!